KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Naukowe

 

 

 


Z wielką przyjemnością ogłaszam wyniki " facebookowego" konkursu wiedzy na temat świata Harry'ego Potter'a lata 1-4. Szesnaścioro uczniów wzięło udział i wszystkim bardzo dziękuję za waszą uwagę i szybkość reakcji!

I miejsce:
Kubel Alicja kl. 6b 12pkt
Rosiak Norbert kl. 4a 12 pkt

II miejsce:
Czekalska Katarzyna kl. 7b 11,5 pkt
Misiak Aleksandra kl. 6a 11,5 pkt

Wyróżnienia z wynikiem 11 pkt:
Biskup Magdalena kl. 3b
Burda Zuzanna kl 6c
Jankowski Wiktor kl. 1b
Płuciennik Zofia kl. 3b
Rosiak Maciej kl. 5d
Szymczak Jagoda kl 8b
Wojtczak Natalia kl 7a

W punktacji jak widać było bardzo ciasno! Jestem z Was wszystkich niesamowicie dumna! Niech siła czytania będzie z Wami!


Z ogromną przyjemnością informujemy, że

uczennica klasy 8a, Oliwia Troszyńska

została laureatką prestiżowego, międzynarodowego konkursu

Begegnug mit Osteuropa organizowanego przez rząd Nadrenii Północnej Westfalii.


Oliwia wykonała piękny plakat na EURO 2020.

SERDECZNIE GRATULUJEMY!!!


Festiwal Wirtualny z okazji Dnia Ziemi

w czasie pracy zdalnej szkoły

 

Dn. 22 kwietnia 2020 r. odbył się Wirtualny Festiwal z okazji Dnia Ziemi. Uczestniczyło w nim 250 zespołów z całej Polski w tym również uczniowie naszej szkoły. Od godziny 10:00 co godzinę uczniowie otrzymywali zadanie do wykonania - razem 4 zadania.  Wyniki pracy  należało przesłać  do  godziny 15:00 zamieszczając je  na Padlecie.
Wszystkie nasze zespoły przeszły wymagany próg kwalifikacyjny według regulaminu - wykonując bezbłędnie co najmniej trzy na cztery zadania. W ten sposób znalazły się w gronie tych zespołów, które otrzymały wyróżnienie i dyplomy.

Wszystkim uczestnikom gratulujemy!


 

 

 

 

Uczniowie klasy VIIIa naszej szkoły w składzie:


Filip Sowiński, Krystian Dłużniewski i Gracjan Szymczak

uzyskali tytuł

LAUREATA

VIII Doświadczalnego Konkursu Fizycznego „Piękne doświadczenie, fascynujące wyjaśnienie”, którego organizatorami są:


Łódzki Kurator Oświaty
Stowarzyszenie Fizyki Ziemi Łódzkiej
Wydział Elektrotechniki, Elektroniki, Informatyki i Automatyki Politechniki Łódzkiej
I Liceum Ogólnokształcącego


Ze względu na tak trudny dla uczniów i szkoły czas, działania finałowe prowadzone były zdalnie. Tym bardziej cieszy nas tak wysoki wynik.

Gratulujemy chłopcom oraz p. Małgorzacie Szadkowskiej która pomogła osiągnąć im tak spektakularny sukces.

 


Wyniki konkursu informatycznego zorganizowanego w ramach obchodów

Dnia Bezpiecznego Internetu 2019

I miejsce - Dawid Walenciak

II miejsce - Filip Witos

III miejsce - Maria Dąbrowska


KANGUR MATEMATYCZNY 2019

W marcu 2019 roku w naszej szkole przeprowadzony został

 Międzynarodowy  Konkurs Kangur Matematyczny

adresowany do uczniów klas II – VIII.

Wynik bardzo dobry uzyskał Dominik Denys.

Wyróżnieni w konkursie:

Magdalena Biskup

Szymon Szcześniak

Zosia Krawczyk

Mateusz Rybak

Jan Biskup

Kasia Bogusiak


W czerwcu w naszej szkole odbył się szkolny konkurs matematyczny „ Mistrz rachunków”.  Uczniowie klas czwartych, piątych, szóstych i siódmych rywalizowali w poziomach klas, by wyłonić najlepszego rachmistrza.

Mistrzem rachunków  klas czwartych została Aurelia Stawska z   klasy IV c.

Mistrzem rachunków  klas piątych został Dominik Denys z klasy V c.

Mistrzem rachunków klas szóstych została Natalia Wojtczak z klasy VI a.

Mistrzem rachunków klas siódmych został Michał Łuczak z klasy VII a.


 

W szkolnym konkursie informatycznym "Kartka wielkanocna" wyróżnienie otrzymali uczniowie:

Julia Barańska - IVA

Marianna Jankowska - IVB

Patryk Stoliński - IIA

Wiktoria Stolińska - VIIB

 


Finał konkursu "Łódź w Obiektywie 2018"

24 września 2018 r. odbyło się uroczyste podsumowanie V edycji Konkursu Fotograficznego „Łódź w Obiektywie 2018” – „Kulturalne wydarzenia Łodzi”. Do konkursu zgłosiło się dziesięć szkół i wpłynęło 31 zdjęć, pokazujących jak wiele dzieje się w naszym mieście. Spośród tylu prac wyróżnienie otrzymał uczeń naszej szkoły Krzysztof Busiakiewicz.


W czerwcu  chętni uczniowie klas czwartych, piątych, szóstych  i siódmych  wzięli udział w  konkursie matematycznym „ Mistrz Rachunków”.

Tytuł „Mistrz Rachunków” w II półroczu 2017/2018 zdobyli:

Gabrysia Eljasik klasa IV

Błażej Morawski klasa V

Mateusz Rybak klasa VI

Iza Czekalska klasa VII


W styczniu  2018r. chętni uczniowie klas czwartych, piątych, szóstych  i siódmych  wzięli udział w  konkursie matematycznym „ Mistrz Rachunków”.

Tytuł „Mistrz Rachunków” w I półroczu 2017/2018 zdobyli:

Gabrysia Eljasik klasa IV
Błażej Morawski klasa V
Mateusz Rybak klasa VI
Iza Czekalska klasa VII


 

Szkolny konkurs grafiki komputerowej "Wiosna wokół nas" - wyniki:
I miejsce - Alicja Kosmalska
II miejsce _ Krzysztof Horynek
III miejsce - Nikola Ludwiczak
wyróżnienie- Barbara Synowczyk, Julia Paliwoda, Gabrysia Eljasik, Dorota Kacprzyk


 

 Wyniku szkolnego konkursu "Mistrz klawiatury"

w kategorii klas VI
I miejsce - Katarzyna Bogusiak
II miejsce - Inga Kaczmarek
III miejsce - Zuzanna Przeworska

w kategorii klas V
I miejsce - Roksana Solińska
II miejsce - Oliwia Chmielewska
III miejsce - Paulina Olczyk


 

 Wyniki szkolnego konkursu programistycznego BALTIE 2017 

w kategorii klas V
I miejsce - Ala Kropidłowski
II miejsce - Emil Madej
III miejsce - Oliwier Pakos, Dawid Nowak

w kategorii klas IV
I miejsce - Remigiusz Milczarek
II miejsce - Jakub Blomberg
III miejsce - Maciej Niedomagała


 

 

Wyniki konkursu czytelniczego 2017

 


 

Wyniki szkolnego konkursu recytatorskiego dla uczniów klas IV - V.

 


 

Konkurs ortograficzny z języka polskiego "Wybieramy Mistrza Ortografii" dla klas IV-VI.

 


 

W dn.24 maja 2017r. w Ogrodzie Botanicznym odbył się  Konkurs Przyrodniczo - Ekologiczny. Uczennice klasy VI a - Karolina, Natalia i Weronika zdobyły I miejsce. Dziewczynki rozwiązywały test sprawdzający wiedzę o Amazonii, oraz rozpoznawały rośliny kwitnące wiosną. Przygotowanie do konkursu polegało także na wykonaniu ekologicznej ramki na zdjęcie. Wielkie gratulacje !!!

       


 

W kwietniu w naszej szkole przeprowadzono konkurs dla uczniów klas IV – VI „Gry logiczne i matematyczne”.Chętni uczniowie z klas starszych zmagali się z SUDOKU, SHIKAKU, DEDUKTOMINO i KRYPTOGRAMAMI. Mistrzem  został uczeń klasy V b Mateusz Rybak. Wicemistrzami zostały Ania Bogusiak z klasy IVb i Ola Śliwińska z klasy IVa.

 


 

Inga Kaczmarek z klasy VI a i Iza Czekalska z klasy VI b dn.19 kwietnia wzięły dziś udział w międzyszkolnym konkursie przyrodniczym "Zdrowy organizm - jak to jest zrobione ?". Organizatorem konkursu było Gimnazjum ZNP w Łodzi. Dziewczyny wykazały się ogromną wiedzą z zakresu anatomii i fizjologii człowieka oraz umiejętnościami praktycznymi - drugi etap konkursu polegał na prezentacji wylosowanych zagadnień z zakresu udzielania pierwszej pomocy.
W ostatecznej klasyfikacji dziewczynki wyprzedziły pozostałe zespoły o kilkanaście punktów i zajęły I miejsce.

    


 

Rozstrzygnięto  szkolny konkurs matematyczny „ Mistrz rachunków”.
Uczniowie klas czwartych, piątych i szóstych rywalizowali w poziomach klas, by wyłonić najlepszego rachmistrza.
Mistrzem rachunków  klas czwartych została Ania Bogusiak z  IV b.
Mistrzem rachunków  klas piątych została Ula Matuszak   z  V a.
Mistrzem rachunków klas szóstych została Kasia Bogusiak z klasy VI a.V